LÖPTRÄNING I GRUPP

Bromma IF erbjuder träning som hjälper dig att komma i form till löparrangemang i allmänhet och Tolvanloppet i synnerhet. Tränarrådet i Bromma IF har tagit fram ett program som gör din träning inför loppet lättare och mer stimulerande.

För närvarande är vi ett flertal personer som tränar tillsammans varje onsdag kl. 19–20. Vintertid joggar vi en halvtimme utomhus för att sedan gå inomhus och träna ben, mage och rygg i en halvtimme. Syftet är att stärka viktiga muskelgrupper och förbereda oss inför löpteknik– och intervallträningen som vi kör utomhus under våren.

 

Målgrupp

Träningen vänder sig till alla som funderar på att ställa upp i årets Tolvanlopp (12 km eller 6 km) eller som redan har anmält sig. Du bör klara att springa minst 2 km när träningen börjar. Även om du inte tänker springa tolvanloppet så är du välkommen att vara med och ha roligt. Vi riktar oss även till ledare och föräldrar med barn föreningens ungdomsverksamhet för ett bredare utbud och en stor samhörighet.

Tid

Onsdagar kl. 19:00.
Du kan ansluta när
det passar dig.

Plats

Stora Mossens IP,
Gula villan vid
Bromma IF skylten.

Kontakt

Upplysningar lämnas
av P–O Östberg,
p–o.ostberg@telia.com

Anmälan

Du skickar din
anmälan till:
post@brommaif.org

Intervjuer från Träningsgruppen

Inför Tolvanloppet 2019 hade vi ett gäng peppade löpare i Träningsgruppen, vi passade på att byta några ord med några av deltagarna i samband med passen.

”På bilden kör gruppen lite stretch och smidighet efter ett väl genomfört intervall pass, denna dag i varierad hastighet vilket gav lite drygt 4 km löpning inkluderat uppvärmningsvarv.

Mitt i gruppen stretchar Björn och Josefin Markeryd. Björn och Josefin har gjort onsdagarna till sin gemensamma dag i veckan. då storasyster Linnea har tagit på sig att ta hand om hennes yngre syskon Victor och Elin,veckans familjeprojekt helt enkelt!

Björn och Josefin har varit med och tränat i två år och ser fram emot varje onsdagspass. ”Det är så skönt och komma iväg en stund i veckan och det även tillsammans” säger Björn och Josefin.

Björn kommer att springa 12 km och Josefin 6 km i årets Tolvanlopp den 25 maj. ”Vi jobbar båda inom förtroende-branschen och det gäller att hålla sig i form och här är hela Tolvanloppspaketet en stor motivationskälla för oss” säger Björn som hanterar IT inom SEB och Josefin som ser till att ekonomin fungerar på St Görans sjukhus inom Capio-gruppen.”

”Träningen den 17 april, före påskhelgen, var många bortresta men vi som var där kompenserades av ett strålande väder! På bilden kör gruppen lite löpskolning genom att gå över häckar. Detta även som uppvärmning inför kvällens intervallpass.

Först ut är Elin Farén som för två år sedan ville börja träna i grupp för att få lite extra peppning och intervallträning, något som kan vara svårt att uppnå i ett individuellt upplägg. Hon hittade då vår träningsgrupp som året runt tränar inför Tolvanloppet. Sedan dess är Elin en flitig deltagare i onsdagspassen. För ett år sedan vill även hennes dotter Ida börja träna friidrott i Bromma IF varför Elin anmälde Ida till en av våra grupper samtidigt som hon själv engagerade sig som ledare. Elin jobbar annars som sjukgymnast på Rehabexperten i Vällingby. Den 25 maj ska Elin och Ida springa Tolvanloppet tillsammans som en mor & dotter aktivitet och på kvällen blir det familjefest!

Lite extra kuriosa om dagens Tolvanloppslöpare, Elin är en mycket duktig golfare och har haft hcp 3 som bäst. Det bästa med golfen är dock att hon träffade sin man, Mikael, på golfbanan vilket gav utslag direkt och de båda lämnade rundan på par…”

”Edith & Patrice Lesage kommer från Frankrike och flyttade till Sverige 1998. De bor idag i Vasastan med 3 barn varav Suzanne 14 år har tränat friidrott i Bromma IF sedan 2014, oftast på Stora Mossens IP.

Edith och Patrice älskar att springa och gärna varierande längder. I samband med att Suzanne började träna på Mossen hörde Edith talas om Tolvanloppet. Tolv kilometer var en sträcka som vare sig hon eller Patrice hade sprungit i ett arrangerat lopp med nummerlapp, tidtagning och flera deltagare. Att loppet dessutom går i ett charmigt villaområde i sköna maj är en riktig bonus. Helt enkelt en familjefest.

I år har dottern Suzanne en danstävling på kvällen och vill vara redo för den varför hon väljer att inte springa. Men för att heja på mamma och pappa och se att allt går rätt till på nära håll har hon anmält sig som funktionär. För att vara redo den 25 maj är framförallt Edith men även numera Patrice flitiga deltagare i Tolvanloppets träningsgrupp som tränar varje onsdag på Mossens IP mellan kl 19-20.”

VAD ÄR DET BÄSTA MED TOLVANLOPPET?

SVAR FRÅN DELTAGARENKÄT OM LOPPET

Familjefest! Hela Bromma är där. Härligt utmanande bana. Glada barn!

Publiken! Fantastiskt engagemang från många familjer längs vägen!