ÅKE SUNDVALL

VI ÄR EN STOLT HUVUDPARTNER TILL TOLVANLOPPET
Åke Sundvall är ett familjeföretag med kontor i Bromma som har varit med och satt prägel på Stockholms stadsbild sedan 1942. Genom åren har vi vunnit respekt genom vårt personliga engagemang och kvalitetstänkande som alltid varit företagets ledstjärna.
Idag är Åke Sundvall ett modernt bygg- och förvaltningsföretag med kunskapen och resurserna som krävs för att ta helhetsansvar för varje byggprojekt, stora som små. Det resulterar inte bara i ökad trygghet för våra kunder, utan bidrar också till bättre effektivitet, högre kvalitet och lägre kostnader.
Vi bygger & förvaltar bostäder för hela livet. Genom åren har vi byggt allt från förskolor, badhus och flerbostadshus till hotell, kontor och radhus. Alla projekt och förvaltning av våra hus är sprungna ur samma idé som Åke Sundvall formulerade för 75 år sedan – att bygga och ta hand om hus som ska hålla länge, sätta prägel på kvarteret och få människor att trivas.

VILL DU KÖPA EN BOSTAD AV ÅKE SUNDVALL?

Genom åren har vi fått flertalet priser och nomineringar som visar att vår ambition också uppmärksammas av andra. Vid bostadsköp av Åke Sundvall kan du förvänta dig en trygg affär. Här kan du läsa mer om hur vi tänker med grönt och tryggt boende för att du ska vara en nöjd kund!

INTERVJU

Hej Åke Sundvall, en av de partners som varit med under nästa hela Tolvanloppets resa!
För de som inte vet, varför är Åke Sundvall ett viktigt del av Tolvanloppets historia?

Åke Sundvall startade företaget 1942 och familjen Sundvall har alltid varit väldigt engagerad i Bromma och dess sportsliga arrangemang. Tolvanloppets sträckning går ju också förbi företagets gamla kontor på Alviksvägen, en fastighet som vi fortfarande äger men vuxit ur sen ett 20-tal år tillbaka.

Idag är ni fortfarande ett familjeägt byggföretag, kan du berätta mer om vad ni gör?

Vi bygger och förvaltar hus i Stockholm och Uppsala. Vi har ca 3000 bostäder i vår projektportfölj som ska byggas och består av såväl hyresrätter som bostadsrätter. Vi har en vision om att skapa stadens mest omtyckta områden och satsar mycket på att skapa hus som tillför något extra till området de befinner sig i. Vi har vunnit flera utmärkelser under årens lopp som vi ser som ett kvitto att vi arbetar på rätt sätt.

Om man är intresserad av att köpa en bostad från er inte så lång bort från Bromma, vad har ni att erbjuda just nu?

Det finns flertal spännande projekt att titta på, det bästa är nog att gå in på vår hemsida www.akesundvall.se och titta på alla projekt som är på gång. Vi bygger allt från parhus till höga flerbostadshus och studentlägenheter.

Tillbaka till Tolvanloppet, i början av säsongen kan det vara lite trögt att komma igång med löpningen, har du några bra tips?

Det är alltid bättre att röra sig lite än inte alls. I början kanske du går snabbt, sen springer du några kilometer och efter hand så ökar du på längden. Försök att hitta en kompis att springa med, i långsamt ”snacktempo” kan man avhandla många saker och då blir det ett härligt sätt att umgås!

Hanna Lindskog, Åke Sundvall

Finns det någon del av Tolvanloppets bansträckning som är din favorit?

Upploppet självklart! När alla står och hejar och man snart är i mål.

Avslutningsvis, jag har hört att ni har ert eget bryggkaffe, tror du att det skulle kunna vara ett alternativ att servera på någon av våra vätskestation?

Det har vi faktiskt, vi vet att gott kaffe inte är det viktigaste, men det är förvånande ofta en otroligt viktig grundplåt för att trivas på en arbetsplats, på många av våra arbetsplatser och byggen konsumeras det en hel del kaffe under en vanlig dag. Ofta brukar det vara väldigt varmt när Tolvanloppet avgörs så tror inte att kaffe är det man helst av allt vill ha på en vätskestation, men om det efterfrågas så kan vi säkert lösa det med!